top of page

yoga basic

Kurset passer bra for nye og litt erfarne yogier som vil ha en grunnleggende innføring i de klassiske stillingene. Jeg vil snakke litt om anatomi, biomekanikk, funksjon, linjering, bevegelseslære, kroppsscanning - for at du skal kunne få bedre kontakt med kroppen din, og kunne gjøre kloke valg angående din kropp og helse. Vi går igjennom flere statiske yogastillinger, og utforsker variasjoner av disse, samt ser hvordan en kan bevege seg imellom stillingene. Du lærer også litt om yoga sutras, en av de viktigste kildene innen yogafilosofi og pranayama - ulike pusteteknikker. Timen avsluttes med avspenning. 

Målet med kurset er at du får kunnskap om hvordan yogaen kan hjelpe deg. Du kan jobbe med konkrete fysiske ting som å bedre bevegelighet eller styrke kjernemuskulatur – eller for eksempel øve opp din evne til å ha mentalt fokus, være tilstede.  Er du fryktelig stresset eller har vondt for å roe deg ned, kan du øve opp ferdigheten å gi slipp med diverse avspenningsteknikker.  Levereglene fra den eldgamle yogafilosofien er overraskende relevante og kan være nydelige verktøy for å gjøre en fysisk aktivitet til noe enda mer meningsfylt. 

En time ser ofte slik ut;

Rolig start, øvelse i å være tilstede, få kontakt med pust og kropp. Intensjon med time

Pusteøvelse(r)

Fysiske øvelser

Nedtrapping

Avspenning


Klær og utstyr
Kom i klær som er gode å bevege seg i, feks tights og ulltrøye. Du kommer sannsynligvis til å bli svett i deler av timen, og mot slutten ligger vi helt i ro. Det kan derfor være en tanke å ta på noen lag med tøy, slik at du lett regulerer varmen.  

Under er anbefalt utstyr;
Yogamatte (sticky, ikke så tykk), yogablokker (helst 2 stk), pledd. Jeg har noen ekstra blokker, kan også hjelpe med matte, om du gir beskjed.

bottom of page