top of page

SLINgs & yoga

I dette kurset bruker vi yogiske teknikker (feks pusteteknikker og avspenning), sammen med bindevevs-fokusert bevegelseslære (Slings Myofascial treningskonsept). Disse øvelsene er relativt enkle, svært effektive, og gjør godt for kropp og sjel.

 

Treningen fokuserer på å optimalisere funksjonen til bindevevet og dermed gi deg bla en mer bærekraftig holdning, større bevegelsesfrihet og -glede. Bindevevet er et stort sammenhengende system, men det finnes områder som er sterkere sammenkoblet. Thomas Myers "Anatomy trains" viser at 12 slike slynger er spesielt kraftige, og har helt klare egenskaper og funksjoner i kroppen.  I timene blir Slings-prinsipper inkorporert i yogaen, andre ganger er det rene Slings-øvelser.  

Slingsøvelser vil bla øke bindevevets elastisitet, evne til å tilpasse seg, styrke glide og hydrering, og øke bindevevets styrke.​ Vi benytter oss av rytmiske bevegelser, pendelbevegelser, repeterende vinyasaer - stående, på alle fire og sittende/liggende, samt øvelser med massasjeball. 

Kurset varer kun i 3 uker, noe som er for kort tid for å skape en varig endring i bindevevet, kanskje med unntak av opplevelse av bedret spenst/elastisitet. Mange av øvelsene er svært enkle og kan fint tas ut av klasse-sammenheng, memoreres og gjøres hjemme. Gjør du disse øvelsene et par ganger i uka over flere uker, vil du merke endringer :-)

Praktisk informasjon:

Ha på klær som er gode å bevege seg i, gjerne i flere lag for å regulere varmen, yogamatte og kanskje en vannflaske. Si ifra om du mangler yogamatte. Har du yogablokker, kan du godt ta med to stk. Vi bruker ikke sokker når vi gjør yoga - da får du spredd tærne bedre, kjenner føttene dine bedre og du får bedre grep i matta.

Jeg har med massasjeballer :-)

 

3 klasser a 60 min

Pris kr 600

Tirsdager kl 1815-1915

Kursserie 1: 23/1, 30/1, 6/2 - FULLTEGNET

Kursserie 2: 5/3, 12/3, 19/3 - FULLTEGNET

Bindende påmelding, ingen refusjon av kursavgift ved avmelding.

Antall kursdeltakere begrenses for å sikre god oppfølging av hver enkelt deltaker.

Ved påmelding godtar du Yoginis' vilkår

12 fascial movement qualities.png

Bindevevets egenskaper/kvaliteter

bottom of page