top of page

Yinyoga
kurset er fulltegnet

6 ukers yinyoga-kurs

Tirsdager kl 1930-21

Oppstart 16/8, slutt 20/9

Pris kr 1050 / studenter kr 600 

Sted - Storgata 3, 4. etasje

Kurset er fulltegnet

Yinyoga er en rolig og beroligende yogaform hvor hensikten er å bevare eller utvikle din bevegelighet, og redusere stress. Oppmerksomheten dras mot kroppen, bort fra tankespinnet i topplokket. Du guides gjennom sittende og liggende posisjoner. 

Timen passer for de aller fleste. Er du naturlig stiv, trener ensidig feks løping, sykling eller styrketrening, eller får lite variasjon i sitte-/ståstilling i jobb/studier, kan du ha stor nytte av å jobbe med din fleksibilitet. For andre er den stressreduserende siden av yinyogaen viktigst. Mange opplever at en økt med yinyoga på kvelden gir en fantastisk søvn. Andre opplever ro, takknemlighet og glede. Rolig bevegelser, pusteøvelser og yogisk søvn kan bidra til å ta vare på din mentale helse. Du har lite å tape, men mye å vinne :-) 

Ta med eget utstyr:

yogamatte, bolster/fast pute, blokker, stropp/belte, pledd ev massasjeball

Eget ansvar

Jeg instruerer etter beste evne, men kun du vet hvordan det kjennes i din kropp. Om yoga og yinyoga er helt nytt for deg, så øv opp evnen til å observere deg selv, øke kroppskontakten - og å være tålmodig. 

I yinyogaen prøver vi å være så passiv som mulig i muskulaturen. Det å spenne av og roe seg ned kan være en prøvelse for mange. Dette er en ferdighet som mye annet, og du blir bedre jo oftere du gjør det, og det tar kortere tid å komme til et nogenlunde avslappet nivå. 

 

Har du noen spesielle utfordringer – mentalt eller fysisk, så kan det være fint om du tar det opp med meg før eller på timen. Dette kan være ting som prolaps, graviditet, hjerneslag, depresjon osv. Er du svært sliten eller har opplevd store omveltninger siste tiden, kan tårene lett komme når vi gjør yinyoga. Dette er helt normalt.

 

Yogaen handler ikke om prestasjon, så vær snill med deg selv.   

Dørene til kursstedet stenges 5 minutter før timen starter, slik at alle kan finne sin plass og være klare til timen starter.  

Forebygging av smitte

Er du syk med feber, er det fint om du holder deg hjemme til du har vært feberfri en periode. Ellers sprer vi oss så godt vi kan i lokalet, og er nøye med godt smittevern som hosting mot albuen og god håndhygiene. 

Jeg assisterer vanligvis noe under yintimene, dette faller bort om det er mye smitte i byen. Og bare si ifra om du ikke vil ha fysisk assistering.

 

Før du gjør yoga

  • Si ifra til meg om du er gravid, har nylig prolaps, hjerneslag eller andre tilstander/ sykdommer du tror kan være greit for meg å vite om. Om du er alvorlig syk, er det fint om du har klarert yoga-aktivitet med lege i forkant av kurset.

 

  • Vennligst ikke bruk parfyme når du praktiserer

 

  • Ikke spis tunge måltider et par timer før yoga

 

  • Tøm blæren før yogaen starter.  Lokalene har WC 😊

 

  • Hvis du er fysisk utslitt, gjør yogaen lett og hold stillingene i kortere tid enn min generelle anbefaling

 

  • Fjern klokker osv som kan virke hemmende

 

  • Ha på komfortable klær som ikke hemmer bevegelse på noen måte. 

 

  • Vi genererer lite varme ved praktisering av yinyoga.  Ta gjerne på deg noen lag med klær, så du lett kan regulere varmen.

 

  • Skru av mobil-telefon og fjern andre ting som kan distraherer deg.

Velkommen til yin!

Tirs 16/8

Tirs 23/8

Tirs 30/8

Tirs 6/9

Tirs 13/9

Tirs 20/9

Kl 1930-2100

Dørene lukkes kl 1925

KURSSTED; 

Storgata 3, Harstad sentrum

4. etasje - Harstad swingklubbs lokaler

Inngang til venstre for Odd Fellow og SpaSpa

bottom of page