top of page

Yinyoga

Denne yogaformen er svært rolig, og er en utrolig kraftfull motvekt til stress og høy aktivitet.

I yintimene sitter/ligger vi mye, og du holder stillingene lenge eller beveger deg jevnt og rolig. Timen passer for de aller fleste, med unntak av de som er hypermobile. Har du feks pådratt deg skader i bindevev, er stiv og støl, sliter med nattesøvn eller opplever livet som stressende, kan yinyoga være en perfekt balanserende aktivitet for deg.

​Kort om effekten av yinyoga

Fysisk sett jobber vi med bindevevet i yinyogaen, dvs et enormt nettverk av vev som bla binder sammen, beskytter og avstiver kroppen, sørger for kraftoverføring gjennom kroppen og kommunikasjon til det perifere nervesystemet. Bindevevet finnes blant annet inne i og rundt alle musklene, og forbinder musklene til skjelettet via sener og ligamenter. Vevet går i mange retninger og i ulike dyp, og bestemmer i stor grad bevegeligheten din. 

 

De aller fleste vil ha godt av å vedlikeholdet sin "range of motion" ettersom vi blir naturlig stivere når vi blir eldre. Er du hypermobil, er det en bedre ide å jobbe med styrke og stabilitet, enn bevegelighet. Du kan trene yinyoga ofte om du er stiv og støl, og den er perfekt å kombinere med aktive treningsformer som feks ashtanga yoga, styrketrening, løping, skigåing, sykling osv.  

Dette gjør vi i timen

Vi gjør rolige bevegelser (dynamiske yin-sekvenser) og klassiske (statiske) yinøvelser, de aller fleste sittende eller liggende på gulvet. Du er så inaktiv og rolig som mulig når du gjør øvelsene. De statiske øvelsene holdes i 3-5 minutter. I løpet av denne tiden vil spenningen/strekken som påføres bindevevet føre til at bindevevet blir sterkere og får bedre funksjon. 

Hjelpemidler er yinyogiens beste venn - bolster, blokker og stropp, gjør at du kan ha det mer komfortabelt, og dermed kanskje ha bedre utbytte av timen.  

I tillegg til fysiske yinøvelser gjør vi ofte en pusteøvelse eller to, og vi jobber med å holde mentalt fokus samt å møte det som oppstår på en konstruktiv måte. Instruksjonen henviser til anatomi, hva vi gjør med den fysiske kroppen i de ulike stillingene, og fordelene med det, forslag til hva du kan sanse/føle fra kroppen, samt forslag til hva du kan jobbe med mentalt. Jeg henvisninger mye til Yoga sutras, spesielt til Yamas og Niyamas (etiske leveregler og selvutvikling). Ifølge yogafilosofien er det forskjellige kvaliteter/områder som man må jobbe med  - og i riktig rekkefølge - for å nå fullkommenhet/bliss/harmoni. Yamas og Niyamas er viktige for mentalt fokus og intensjon i yin-timene.  

Her er litt mer info om bla utstyr du bør ha med på timene - UTSTYR

Tid: kl 1930-21, tirsdager

Kursdatoer våren -24;

Kurs 1: 16/1, 23/1, 30/1, 6/2, 20/2, 27/2 - FULLTEGNET

Kurs 2: 5/3, 12/3, 19/3, 2/4, 9/4 - FULLTEGNET

Tentative kursdatoer høsten -24:

Kurs 1: 6/8 - 10/9 (6 uker)

Kurs 2: 8/10 - 26/11 (8 uker)

Det er ingen forskjell på kurs 1 og 2 i innhold/nivå. 

 

6 ukers kurs kr 1250

8 ukers kusr kr 1700

Bindende påmelding. Betaling av kursavgift ved påmelding.

Ved påmelding godtar du Yoginis' vilkår

bottom of page