top of page

turer
utenfor Akrotiri

Visste du at Kreta har flere enn 60 fjell som rager over 2000 moh? Her kommer noen tips - for lette turer i raviner og til litt hardere fjellturer.

Disse turene krever bilkjøring og litt planlegging. På sommerstid kan det være lurt å starte på vandringene relative tidlig på dagen, slik at du unngår de verste anstrengelsen på den varmeste tiden av dagen. Ta alltid med mye å drikke, helst kart og kompass, og ha respekt for naturen og været.  

imbros-gorge-arch.jpg

Imbros ravine

Samaria-ravinen er svært kjent og er Europas lengste ravine - hele 16 km lang. Har du lyst på mye av den samme opplevelsen, men synes Samaria-turen virker lang, anbefaler vi Imbros-ravinen med en mye kortere trase. 

Kjør til landsbyen Imbros, ca 1t og 10 min kjøring fra villaen.  Parker ved en av landsbyen tavernaer, og følg skiltene til ravinen. Ta med mye drikke (ev kjøp i Imbros landsby), ingen muligheter til å kjøpe vann før ved enden av ravinen. Etter en stund kommer du til en liten bod hvor man betaler inngangspenger til ravinen (2.5 euro/person - juli 2021). Du beveger det gjennom en flott landskap på en sti med variabelt underlag av rullestein, større steiner og grus.  Underlaget er steinete og gode sko er absolutt å anbefale (joggesko eller tom fjellsko). Vær obs på partier med løs grus og noen steder glatte steiner. Vil ikke anbefale å gå i regnvær, da undelaget sikkert er svært glatt.

Gåturen er 6 km lang og tar ca 2 timer.

Ved enden av ravinen er det en liten kafe. Herfra arrangeres det transport tilbake til Imbros for 5 euro pr person. Da vi besøkte stedet foregikk transporten (taxi) på en pick-up med 6 personer på lasteplanet hele veien tilbake til Imbros. Litt skrekkslagne, men alt gikk godt. En uforglemmelig tur! 

 

Ca 1 t 15 min kjøring fra villaen

Ca 2 t 15 min gåing 

Ca 6 km

Nivå - lett

620 m nedstigning fra Imbros

Pris 7.5 euro pr person (inngang + taxi)

Imbros map.png
Imbros  zoom map.png
pachnes.png

Pachnes - 2453 m 

Flott tur til Kretas nest høyeste fjell! Kun 3 meter lavere enn Psiloritis.

Ring og avtal tid/dag med tavernaen i Anopolis angående transport til/fra utgangspunktet for turen.

Tlf +30 28250 91171/ +30 6942 609343, email info@anopolirooms.gr

 

Kjør til landsbyen Anopolis, ca 2 t kjøring fra villaen. Deretter venter ca 1.5 timers biltur i fascinerende terreng, på eller i en pickup langs krøtterveien som går oppover til turens startpunkt. Heretter skjer oppstigningen til fots. Opp/nedtur til fots varer ca 4,5 timer, med rolig gange og mange pauser. Mot toppen er temperaturen ofte ca 15 -18 grader, og det er vanlig at det blåser mye. Vindjakke er viktig, ev også lange bukser.  

Ca 2 t kjøring fra villaen/Chorafakia til Anopolis

Ca 1,5 t kjøring fra Anopolis til start av løypen 

Ca 3,5 - 4,5 t gåing

Ca 500 høydemetre stigning (og nedstigning) 

Ca 6 km gange (tur/retur)

Nivå - moderat

Ta med masse drikke og vindjakke

Pris 130 euro for transport fra Anopolis

Pachnes map.png
Pachnes zoomin map2.png
bottom of page