Nyttige hustips!

Drikkevann.

Springvannet på øya er av utmerket kvalitet, men har naturlig nok en litt annen bakteriaflora enn det du er vant til. Vi drikker både spring- og flaskevann, og har aldri blitt dårlige.  

WC-papir - i do eller søpla?  I vårt hus kaster vi papiret i do, fordi vi har europeisk standard på rørene.  Ellers i Hellas er det veldig vanlig at papiret kastes i søpla.

Låsing av ytterdør. 

Ytterdøra låses når døra smekker igjen. Legg alltid fra deg nøkkelen i nøkkelboksen som er festet på ytterveggen v inngangen. Aldri plasser nøkkel i låsen på innsiden av døra. Låser du deg ute med nøkkel i låsen på innsiden, kan ikke døra dirkes opp og hele låsen må skiftes. Veranda-døra kan kun låses innenfra.  Lås denne først, før du forlater gjennom hoveddøra - og ha nøkkel på plass i nøkkelboksen.

Søppel. 

Søppelbøtta inne har lokk, som skal forhindre lukt og ev insekter i å komme til godbitene.  Ikke fjerne lokket.  Søppelet kastes i containerne som er plassert ved hovedveien - i retning Skandalis appartements.     Plastflasker og metall kastes i egen container. Papp og restavfall i egne containere.

Unngå å få insekter og dyr inn i huset. 

Bruk alltid insektsnettene på dører og vinduer - spesielt når det er mørkt. Når du forlater huset om dagen, er det lurt å få gjennomtrekk i huset for å holde temperaturen nede.  Ha feks et vindu eller dør åpent på begge soverommene - med insektsnettene for, åpent vindu på bad, stue og kjøkken.  Pass på at AC ikke står på når dører/vinduer er åpen. Ha aldri AC på når du forlater boligen.

Rydd opp matsøl etter deg - ute og inne, så unngår du smådyr og insekter.

Air-condition (AC) apparater.  

Disse er kjappe og effektive, skru på AC (ved hjelp av fjernkontrollen) i soverommene ca en halvtime før leggetid. Normalt står AC på "cool"-funksjonene på sommeren, kan også brukes på "warm" på vinteren. Still inn ønsket temperatur med pilene på fjernkontrollen. Optimal temperatur for å unngå AC-forkjølelse, få god nattesøvn og spare strøm, er 26 grader.  Går du lavere enn 25 grader, er sannsynligheten stor for at du pådrar deg forkjølelse. Pass på at AC ikke står på når dører/vinduer er åpen. Ha aldri AC på når du forlater boligen.

© 2016 by Yoginis. Proudly created with Wix.com