Nyttige hustips!

Drikkevann.

Springvannet på øya er av utmerket kvalitet, men har naturlig nok en litt annen bakteriaflora enn det du er vant til. Vi drikker begge deler, og har aldri merket ubehag med dette. 

WC-papir - i do eller søpla?  I villaen kan du kaste papiret i toalettet, fordi rørene er av standard europeisk størrelse.  Ellers i Hellas er det veldig vanlig at papiret kastes i søpla. Alt annet avfall kastes i søppeldunkene.

Låsing av ytterdør. 

Ytterdøra låses når døra smekker. Legg alltid fra deg nøkkelen i nøkkelboksen på utsiden. Plasser aldri nøkkelen i låsen fra innsiden. Veranda-døra kan kun låses fra innsiden. Lås denne først, før du forlater gjennom hoveddøra - og husk å ha nøkkel på plass i nøkkelboksen.

Søppel. 

Søppelbøtta har lokk som skal forhindre lukt og ev insekter i å komme til godbitene.  Vennligst ikke fjerne lokket. Søppelet kastes i containerne som er plassert ved hovedveien - i retning Skandalis appartements.     Plastflasker og metall kastes i blå container. Papp og restavfall i egne containere.

Unngå å få insekter og dyr inn i huset. 

Bruk alltid insektsnettene på dører og vinduer - spesielt når det er mørkt. Når du forlater huset om dagen, er det lurt å få trekk i huset for å holde temperaturen nede.  Ha feks et vindu eller dør åpent på begge soverommene - med insektsnettene for, åpent vindu på bad, stue og kjøkken.  Pass på at AC ikke står på når dører/vinduer er åpen. Bruk aldri AC når du forlater boligen.

Rydd opp matsøl etter deg - ute og inne, så unngår du smådyr og insekter.

Air-condition (AC) apparater.  

Disse er kjappe og effektive, vennligst skru på AC (ved hjelp av fjernkontrollen) i soverommene ca en halvtime før leggetid. Normalt står AC på "cool"-funksjonene på sommeren, kan også brukes på "warm" på vinteren. Still inn ønsket temperatur med pilene på fjernkontrollen. Optimal temperatur for å unngå forkjølelse, få god nattesøvn og spare strøm, er 26 grader.  Går du lavere enn 25 grader, er sannsynligheten stor for at du pådrar deg forkjølelse. Pass på at AC ikke står på når dører/vinduer er åpen. Bruk aldri AC når du forlater villaen.

ettermiddag ved poolen.JPG