top of page

Nyttige hustips!

Drikkevann.

Springvannet på øya er av utmerket kvalitet, men har naturlig nok en litt annen bakteriaflora enn det du er vant til. Vi drikker begge deler, og har aldri merket ubehag med dette. 

WC-papir - i do eller søpla?  I villaen kan du kaste papiret i toalettet, fordi rørene er av standard europeisk størrelse.  Ellers i Hellas er det veldig vanlig at papiret kastes i søpla. Alt annet avfall kastes i søppeldunkene.

Låsing av ytterdør. 

Ytterdøra låses når døra smekker. Legg alltid fra deg nøkkelen i nøkkelboksen på utsiden. Plasser aldri nøkkelen i låsen fra innsiden. Veranda-døra kan kun låses fra innsiden. Lås denne først, før du forlater gjennom hoveddøra - og husk å ha nøkkel på plass i nøkkelboksen.

Søppel. 

Søppelbøtta har lokk som skal forhindre lukt og ev insekter i å komme til godbitene.  Vennligst ikke fjerne lokket. Søppelet kastes i containerne som er plassert ved hovedveien - i retning Skandalis appartements.     Plastflasker og metall kastes i blå container. Papp og restavfall i egne containere.

Unngå å få insekter og dyr inn i huset. 

Bruk alltid insektsnettene på dører og vinduer - spesielt når det er mørkt. Når du forlater huset om dagen, er det lurt å sørge for gjennomtrekk i huset for å holde temperaturen nede.  Ha feks et vindu eller dør åpent på begge soverommene - med insektsnettene for, åpent vindu på bad, stue og kjøkken. Pass på at AC ikke står på når dører/vinduer er åpen. Bruk aldri AC når du forlater boligen.

Rydd opp matsøl etter deg - ute og inne, så unngår du smådyr og insekter.

Air-condition (AC) apparater.  

Disse er kjappe og effektive, vennligst skru på AC (ved hjelp av fjernkontrollen) i soverommene ca 10 minutter før leggetid. Velg ønsket temperatur med pilene på fjernkontrollen. AC kjøler effektivt ned, sålenge det ikke er for stort gap mellom ute- og inne-temperatur. 

På sommeren er optimalt å sette AC på 26 grader. Velger du en lavere innetemperatur på sommeren , er sannsynligheten stor for at du pådrar deg forkjølelse. Settes temperaturen for lavt, vil AC-apparatet ikke oppnå ønsket temperatur. Bruk AV fornuftig for både din egen del, sikkerhet og miljøet. Pass på at AC ikke står på når dører/vinduer er åpne. Bruk aldri AC når du forlater villaen.

Badebasseng

Bassenget er ikke oppvarmet, dvs at det er godt og varmt i sommerhalvåret, og ikke fullt så varmt i vinterhalvåret. Bassenget renses og tilføres kjemikalier jevnlig.  

Utedusj

Fotdusj og vanlig dusj.  

Utedusjen har dessverre fått en litt upraktisk plassering etter at vi bygde ny pergola og lagde plass til ny sofagruppe. Dette medfører at vannet renner delvis inn på det nye gulvet mot sofaen og delvis mot slukene mot bassenget. Bruk nalen som står ved dusjen for å føre vannet bort fra de lyse flisene mot sofaen, og ev hjelpe vannet til slukene for at det raskere tørker opp. 

Førstehjelps-utstyr

Det finnes et lite førstehjelpsskrin i skapet over kjøleskapet med plaster, kompresser etc. Ved stumtjeneren ved inngangen er det også en bag med covid-førstehjelpsutstyr.

ettermiddag ved poolen.JPG
bottom of page