top of page

Nyttige hustips!

Drikkevann

Springvannet på øya er av utmerket kvalitet, men har naturlig nok en litt annen bakteriaflora enn det du er vant til. Vi drikker begge deler, og har aldri merket ubehag med dette. 

WC-papir - i do eller søpla?  I villaen kaster du toalett-papiret i toalettet. Ellers i Hellas er det  vanlig at papiret kastes i søpla. Alt annet avfall kastes i søppeldunkene.

Låsing av ytterdør 

Ytterdøra låses når døra smekker. Legg alltid fra deg nøkkelen i nøkkelboksen på utsiden. Plasser aldri nøkkelen i låsen fra innsiden. Veranda-døra kan kun låses fra innsiden. Lås denne først, før du forlater gjennom hoveddøra - og husk å ha nøkkel på plass i nøkkelboksen.

Air-condition (AC) apparater.  

Bruk AC på soverom når du skal sove. Sett AC på 10 min før du legger deg, og skru av når du står opp. På dagen kan vinduer/dører stå åpne (men bruk insektsnettet), slik at huset luftes og er naturlig svalt.   

Det bør ikke være for stort gap mellom utetemperatur og valgt temperatur for AC. På sommeren er optimal AC-temperatur 26 grader. Velger du en lavere innetemperatur, er risikoen for forkjølelse eller AC-lammelse mye større. I tillegg skader det AC-apparatet og bruker mye strøm. Bruk AV fornuftig for både din egen del, sikkerhet og miljøet. Pass på at AC ikke står på når dører/vinduer er åpne. Bruk aldri AC når du forlater villaen.

Unngå å få insekter og dyr inn i huset 

Bruk alltid insektsnettene på dører og vinduer - og spesielt når det er mørkt og du har lys på inne.

Fjern matsøl - ute og inne, så unngår du smådyr og insekter.

Badebasseng

Bassenget er ikke oppvarmet, dvs at det er godt og varmt i sommerhalvåret, og ikke fullt så varmt i vinterhalvåret. Bassenget renses og tilføres kjemikalier jevnlig.  

Utedusj

Dusj alltid før du bruker bassenget. Etter strandbesøk er det også fint om dere dusjer av sand på føttene før dere går inn i huset.  

Førstehjelps-utstyr

Det finnes et lite førstehjelpsskrin i skapet over kjøleskapet med plaster, kompresser etc. Ved stumtjeneren ved inngangen er det også en bag med covid-førstehjelpsutstyr.

 

Søppel 

Søppelbøtta har lokk som skal forhindre lukt og ev insekter i å komme til søpla. Vennligst ikke fjerne lokket. Søppelet kastes i containerne som er plassert ved hovedveien - i retning Skandalis appartements.     Plastflasker og metall kastes i blå container. Papp og restavfall i egne containere.

ettermiddag ved poolen.JPG
bottom of page