Villaen har to soverom med gode sengeplasser til fire personer (en dobbeltseng og to enkeltsenger), og mulighet for 1-2 personer å overnatte på sovesofa i stuen eller på ekstramadrass. Videre inneholder boligen to bad (begge med dusj), veranda i 2. etasje, romslig og godt utstyrt kjøkken og stue i 1. etasje, samt en kjeller til privat bruk (lager og teknisk rom). Begge soverommene og kjøkken/stue har nye og effektive AC-apparater som er enkle å betjene.  Ellers er det gratis wi-fi, satelitt-TV, oppvaskmaskin og vaskemaskin som kan benyttes av våre gjester :-) 

 

Ute er det (eget) svømmebasseng med et lite område for de aller minste barna, utedusj, spisegruppe og sofagruppe under pergolaen, samt parasoll og stoler/solsenger. På kveldstid er det deilig å sitte ute - her er det stemningslys både ved bassenget og rundt sofagruppen, og det er magisk å roe ned her når solen går ned og til lyden av sirisser. Utenfor gjerdet er det privat biloppstillingsplass til to biler.

Soverommene har nye senger (2019 - dobbeltseng 160 cm bredde, enkeltsenger 90 cm bredde), romslige og praktiske garderober, insektsnett og persienner på dører og vinduer. Er dere flere enn fire overnattingsgjester, har vi en god ekstramadrass som kan plasseres på gulvet i et av soverommene, ev mulighet for 1-2 personer å sove på sovesofaen i stuen. Alternativt kan ekstramadrassen brukes på sovesofaens understell.

Det er nytt AirCondition (AC)-utstyr i villaen. Dette er kjapt og effektivt og apparatene er enkle å betjene.  Bruk AC-apparatene med fornuft - se "hustips" for gode råd om bruk og innstilling av AC. Aldri la AC stå på om du ikke er i boligen. Bruk kun AC når dører/vinduer er lukket, og du oppholder deg i boligen.    

Kjøkkenet er praktisk og godt utstyrt, og har bl.a. kjøl/frys, komfyr, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin, kaffemaskin og det meste av kopper og kar. Fine vinglass i plast som bør brukes ved bassenget :-) Badet oppe er utstyrt med vaskemaskin og villaen har to-tre tørkestativ som brukes flittig til tørk av badetøy og klesvask.

Kjelleren er kun til privat bruk.  

 

Villaen er i en blindvei i landsbyen Chorafakia, og har liknende boliger som er til utleie som nærmeste naboer. Fra boligen er det bl.a. utsikt til de nydelige snøkledte fjellene, Lefka Ori. Chania flyplass ligger like i nærheten, turen hit tar ca 10 minutter i bil. Noen dager i uken er også jagerflyen fra militærbasen i Souda i luften, og de første gangene kan dette oppleves litt intenst. Men det er ingen fare! "Toktene" er over relativt raskt, og sjenerer svært lite.  

På 10-15 minutters gange når du de to nærmeste strendene, bl.a. vår favoritt Tersanas (se severdigheter/strender for mer info). Landsbyen Chorafakia har to fantastiske restauranter som er åpen mesteparten av året - Irenes Taverna og Ramblers. På sommeren kan du også spise på Sunset restaurant (gå mot Tersanas) og den eksklusive restauranten Bahar som ligger i Chorafakia i retning Stavros. Ellers finner du to dagligvareforretninger som har godt utvalg, den nærmest Irenes har best utvalg, den som ligger i retning Tersanas har kanskje bedre utvalg brødvarer.  I tillegg finner du apotek, bilutleie og kafe i gåavstand fra villaen.

 

Villaen blir klargjort og rengjort før du kommer, og alt skal være i orden til ditt opphold :-). Er oppholdet på ca en uke, vil villaen rengjøres en dag midt i oppholdet, mlm kl 10-14 en dag dere er på stranda eller bortreist. Sengene er oppredd, håndklær på plass - men ta helst med dine egen strandhånklær.  Husets håndklær brukes i boligen eller ved poolen.  

Boligen er registrert som utleiebolig i Hellas med lisensnummer 00000104837.  

Husk å fylle ut "Passenger Locator Form" minimum dagen før din innreise til Kreta/Hellas.  Protocol for Arrivals in Greece - travel.gov.gr

Da er det bare å booke, starte å pakke badetøy, tannbørste, solkrem og en god bok!  Hjertelig velkommen til ditt kretiske eventyr :-) 

Vi ønsker deg et nydelig opphold!

 

Soverom med god plass til klær og utstyr