VILLAEN

Villaen har to etasjer. (samt privat/teknisk kjeller).  I annen etasje er det to soverom, hovedbad og en stor veranda med utgang fra soverommene. Soverommene har gode sengeplasser til fire personer (en dobbeltseng og to enkeltsenger), romslige og praktiske garderober, insektsnett og persienner på dører og vinduer, samt effektive AC-apparater i begge rom.

 

Er dere flere enn fire overnattingsgjester, har vi en god ekstramadrass som kan plasseres på gulvet i et av soverommene, eventuelt en mulighet for 1-2 personer å sove på sovesofaen i stuen. Alternativt kan ekstramadrassen brukes på sovesofaens understell.

 

I første etasje finner du romslig og godt utstyrt kjøkken (kjøl/frys, komfyr, mikro, oppvaskmaskin, kaffemaskin mm) og stue, et lite bad (med WC og dusj) og utgang til uteområdet. 

 

Ellers er det bla gratis wi-fi, satelitt-TV og vaskemaskin.

 

Ute finner du privat svømmebasseng, utedusj, spisegruppe og sofagruppe under pergolaen, samt parasoll og stoler/solsenger. Svømmebassenget er ikke oppvarmet, men kommer du hit i sommermånedene er vannet godt og varmt. Bassenget har også et lite område som er spesielt egnet for små barn.  Utenfor gjerdet er det privat biloppstillingsplass til to biler. 

Bruk AC-apparatene med fornuft - se "hustips" for gode råd om bruk og innstilling av AC. Aldri la AC stå på om du ikke er i boligen. Bruk kun AC når dører/vinduer er lukket, og du oppholder deg i boligen.    

OMRÅDET

Villaen er i en blindvei i landsbyen Chorafakia, og har liknende boliger som nærmeste naboer. Fra boligen er det bl.a. utsikt til de nydelige snøkledte fjellene, Lefka Ori.  

På 10-15 minutters gange når du de to nærmeste strendene, bl.a. vår favoritt Tersanas (se severdigheter/strender for mer info). Landsbyen Chorafakia har to fantastiske restauranter som er åpen mesteparten av året - Irenes Taverna og Ramblers. På sommeren kan du også spise på Sunset restaurant (gå mot Tersanas) og den eksklusive restauranten Bahar som ligger i Chorafakia i retning Stavros. Ellers finner du to dagligvareforretninger som har godt utvalg, den nærmest Irenes har best utvalg, den som ligger i retning Tersanas har kanskje bedre utvalg brødvarer.  I tillegg finner du apotek, bilutleie og kafe i gåavstand fra villaen.

Noen dager i uken er også jagerflyen fra militærbasen i Souda i luften, og de første gangene kan dette oppleves litt intenst. Men det er ingen fare! "Toktene" er over relativt raskt, og sjenerer svært lite.

 

Villaen blir klargjort og rengjort før du kommer, og alt skal være i orden til ditt opphold :-). Er oppholdet på ca en uke, vil villaen rengjøres en dag midt i oppholdet, mlm kl 10-14 en dag dere er på stranda eller bortreist. Sengene er oppredd, håndklær på plass - men ta helst med dine egen strandhånklær.  Husets håndklær brukes i boligen eller ved poolen.  

Boligen er registrert som utleiebolig i Hellas med lisensnummer 00000104837.  

Husk å fylle ut "Passenger Locator Form" minimum dagen før din innreise til Kreta/Hellas.  Protocol for Arrivals in Greece - travel.gov.gr

Da er det bare å booke, starte å pakke badetøy, tannbørste, solkrem og en god bok!  Hjertelig velkommen til ditt kretiske eventyr :-) 

Vi ønsker deg et nydelig opphold!

 

Soverom med god plass til klær og utstyr