Kopi av agia triada 1.jpg

Agia Triada

Kloster med nydelig hage og utsalg av oljer, vin osv.  

AGIA TRIADA

Nydelig kloster som bør besøkes. Klosteret er i drift og munkene her produserer økologisk olivenolje, eddik, vin, såper mm.  

Ligger mlm Chorafakia og flyplassen, under 10 minutters kjøretur.

Fint om du husker å kle deg litt etter forholdene - feks skjørt/bukse som går til knærne, tildekkede skuldre.

Åpningstider:

Sommer, daglig 08:00 - solnedgang

Vinter, daglig: 08:00-14:00 og 16:00 - solnedgang
Inngang: 2 € (gratis opp til 18 år).

APTERA

Aptera var en veldig mektig og rik by. Den kan bare sammenliknes med gamle Kydonia, nær dagens Chania by, og gamle Knossos, nær hovedstaden på Kreta, Heraklion.

Aptera hadde samlet enorme rikdomer fra handel. Byen var sannsynligvis det mest fremtredende handelssenteret i det gamle, minoiske Kreta. Bortsett fra handelsmenn var mange av innbyggerne skipseiere da det meste av handelen foregikk sjøveien.

Aptera hadde sin egen mynt, som avbilder guden Zevs eller en kvinne på den ene siden, og en gammel soldat på den andre. Aptera, Kreta, hadde to porter, Kissamos og Minoa, som ligger i dagens Kalives og Marathi. Aptera produsert også bronse og jern, og eide den eldste kjente gruven i Europa, den gamle Verekinthos gruven som ligger nært dagens Malaxa.

Aptera, Kreta, hadde en befolkning på mer enn 20.000 mennesker, men det reelle antallet borgere var ca 5000 og resten av innbyggerne var slaver.

Aptera ligger nydelig til i høyden over Souda-bukta, like ved Kalives.
Les mer om Aptera her 
 
KATHOLIKO

Et av de eldste klosterene på Kreta, grunnlagt av St John the Hermit (Agios Ioannis Xenos or Erimitis) i midten av det 11. århunderet. Kjør til Gouverneto-klosteret (Kretas eldste kloster, fra det 5. århundre) og gå derfra på opparbeidet sti i fantastisk terreng.  Etter 20-30 minutters gange kommer du til de imponerende klosterruinene. Går du ned til sjøen kan du ta deg en forfriskende bad før du starter på oppoverbakkene tilbake til Gouverneto.

Klosteret Gouverneto er i drift, og kan besøkes.  Til høyre er plakat med åpningstider (garanterer ikke at disse er gydlige). 

Dette klosteret ligger også i nærområdet, i fjellene bak Agia Triada-klosteret.  

Kjør mot Agia Triada-klosteret, ta til venstre utenfor porten v klosteret og følg humpete og svingete vei opp til Gouverneto-klosteret. Herfra går du gjennom klosterhagen og følger stien mot Katholiko.  

CHANIA
Den pittoreske byen Chania er den nest største byen på Kreta, med nesten 90.000 innbyggere. I Chania er store deler av de venetianske og osmanske monumentene bevart - gamlebyen og den venetianske havnen er nesten intakt.

Chania antas å være bygget på tuftene av den minoiske Kydonia.  Kreta og Chania er påvirket av bysantisk, ventiansk, og osmansk kultur og byggeskikk. Kreta ble frigjort fra tyrkerene i 1898 og inngikk i union med Hellas i 1913.  Chania spilte også en viktig rolle i utfallet av kampen mot tyskerne i andre verdenskrig, og byen var den siste europeiske byen som ble frigjort fra tyskerne i april 1945.

Fra Chania kom Eleftherios Venizelos, den største politikeren i Hellas. Som statsminister klarte han å tredoble de greske landområdene i begynnelsen av det 20. århundre. Gravene til Venizelos-familien er å finne i et område øst av Chania, med panoramautsikt over byen.

Noen attraksjonene i Chania er gamlebyen, den venetianske havnen med det gamle fyret, moskeen av Kucuk Hasan, gangvei fra Kum Kapi, verftene, det sentrale markedet,  kirken St. Rocco, katedralen, det arkeologiske museet, stranden i Nea Chora-distriktet, det maritime museet i Fort Firkas, prefekturet og domstolene, gravene til Venizelos familie, huset Venizelos i Halepa,

For mer info om severdigheter og tips til gjøremål - se denne nettsiden. 

© 2016 by Yoginis. Proudly created with Wix.com