top of page

Yoga Retreat


21. - 28. september 2024

Bli med på yoga-retreat til Kreta med daglige yogaøkter, hyggelige samvær, sol og varme. 7 dager med dypdykk i yoga og bevegelse

Meld deg på da vel!

YOGAEN

Timene henter inspirasjon fra flere typer yoga og annen bevegelseslære, med hovedelementer fra vinyasa og yinyoga. Har du erfaring med yoga vil du kjenne igjen mange av de fysiske stillingene og solhilsningene, men du vil sannsynligvis erfare nye variasjoner av stillinger og at instruksjonene vil være nye.  

Yogaen er ikke avansert, men passer de aller fleste uansett nivå. Vi jobber bla med å øke mobilitet, kroppskontakt og -kontroll, øke elastisitet og styrke i bindevev, og balanse. I tillegg utforsker vi pusten og finner metoder for å stresse ned.  

Noen dager blir det to yogaøkter (morgen/ ettermiddag), andre dager holdes det en lengre økt/workshop rundt et spesielt tema. Mesteparten av yogaen finner sted rundt hotellets basseng, men vi gjør også meditasjon på stranden.

Har du spesielle plager/sykdom osv kan det være fint om instruktør for beskjed om dette på forhånd.  Eksempler er hjerte-/karsykdom, hjerneslag, grønn stær, graviditet. Instruktørene kan hjelpe med å tilpasse yogaen, men det er den enkeltes ansvar å ta hensyn til egne forutsetninger. Bare du vet hvordan yogaen oppleves for deg. Ta hensyn til deg selv og tøy dine grenser på en fornuftig måte.

 

hendene sammen
Strandyoga.jpg
IMG_2218.jpg

INSTRUKTØREN

 

Yoga-instruktør er Kristin Seim ved Yoginis yogastudio i Harstad, medlem i Norsk Yogalærerforbund.

Jeg har en bred yogautdanning gjennom feks Global Yoga, Deva yoga, SpaceM-yoga og utdanner meg nå innen Art of Motion-systemet (link til mer info om Art of Motion).

Jeg har instruert yoga siden 2015. Jeg er glad i aktive timer med store bevegelser og flyt, samt roligere timer hvor det mentale, avspenning og pust får mer fokus. Uansett time, synes jeg det er spennende å jobbe bredt med helsebringende bevegelser med feks kroppsscanning/holdnings- analyse, restitusjon etter skader/

operasjon, søvnproblemer og utmattelse osv.

Yoga er min store hobby. Til vanlig jobber jeg som geolog i Oljedirektoratet i Harstad. 

Kanskje blir vi to instruktører på turen -  mer info kommer når dette er avklart :-)

HOTELLET

 

Dette er et moderne og lite hotell med et utrolig hyggelig vertskap - familien Manolesakis. Datter og sønn i huset, Christina og Nikos, arrangerer og tilrettelegger alt for oss, og mor Maria lager deilig frokost.  

Rommene er rene, delikate og godt utstyrte.

Vi innlosjeres alene på 2-mannsrom eller to personer i 3-mannsrom. Hotellet har 3 enkeltrom og 7 dobbeltrom. Dobbeltrommene har to senger, så du slipper å dele seng når du deler rom.

Hotellet har en deilig hage og fint bassengområde, hvor det er nydelig å ta en dukkert eller slappe av i sola, og hvor vi gjør yogaen din fleste dager. Fra hotellet er det gåavstand til den flotte stranden Kalathas, et par lokale restauranter/kafeer, samt butikk og apotek.  

 

Casa Manolesos ligger i den lille landsbyen Chorafakia utenfor Chania. Det er svært kort vei til flyplassen (sivil og militær), og du vil merke jagerflyene i kortere perioder flere ukedager.  Ellers er dette en svært fredelig plass, hvor det er lett å finne ro og balanse.  

Hotellet har noen svært hyggelige firbente venner som gjerne hilser på gjestene :-) 

Morgenyoga.jpg
lulu.jpg
IMG_2375.jpg

PRAKTISK INFO

Tid: 21. - 28. september 2024

Sted: Chorafakia, Chania, Kreta

Instruktør: Kristin Seim

Nivå: nybegynner - øvet

Yoga: vinyasa og yin

Antall deltakere;  max 12

Påmeldingsfrist: 10. september 2023

Priser:

 • yogaundervisning: 4000 NOK

 • overnatting med frokost, enkeltrom; 525 euro

 • overnatting med frokost, tomannstrom; 840 euro

 • anbefalt reise, direkte tur/retur Evenes-Chania: 6482 kr

 

Påmelding; 

1) send bindende påmelding på mail til kristin@yoginis.no 

2) Ved nok påmeldte får du detaljer om betaling av retreaten, samt informasjon om anbefalt reise.  

3) bestill reise 

 

Dersom for få påmeldte, blir retreaten kansellert så det anbefales ikke å bestille reise før du får bekreftelse på at turen går som planlagt.

Betaling for hotell skjer direkte til hotellet ved utsjekk hjemreisedagen.

NB. Deltaker er selv ansvarlig for å bestille og betale flyreise. Det er reservert plass på direktefly Evenes-Chania (Yoginis er ikke ansvarlig/arrangør av selve reisen - se vilkår)

PRISEN INKLUDERER

 • daglige yogaøkter 

 • 7 hotellovernattinger  

 • 7 frokostbuffér

 • 2 BBQ/middager på hotellet 

 • drikke (vann, juice, te, kaffe) 

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • fly tur/retur Chania

 • lunsj

 • 5 middager

 • alkohol-holdige drikkevarer

 • utflukter

 • transport

Les mer om retreatens vilkår.  

NÆROMRÅDET OG UTFLUKTER

 

Vi bor på Akrotiri-halvøya, like i nærheten av flyplassen og i kort avstand til sjarmerende Chania. Fra hotellet kan du lett spasere ned til den deilige Kalathas-stranda. Her er det utleie av bla solsenger og SUP, om noen vil prøve det. Og det er fantastisk å svømme rundt i det klare, varme vannet! 

Det planlegges for to utflukter (ikke inkludert i prisen); byvandring i Chania, og tur til kloster på Akrotiri. Det kan også bli satt opp transport til andre strender på Akrotiri-halvøya. 

Pga høye priser på billeie, er transport og utflukter ikke inkludert i prisen i 2024. Jeg vil oppdatere dere på muligheter når det nærmer seg.

Det er helt opp til deg hva du vil være med på. Har du feks lyst å bruke en dag til å gå ned den kjente Samaria-ravinen, kan du selvfølgelig gjøre det :-)

agia triada 1.jpg
Skjermbilde 2019-09-22 21.32.28.png
Havnen i gamlebyen, Chania
 
Det nydelige Agia Triada-klosteret 

 
Strand2.jpg
strand.jpg
Tur til Stavros-stranden med soling/bading, yoga/meditasjon og middag.
IMG_2370.JPG
Tur - kloster.jpg
Fin spasertur via to klostere og kanskje helt ned til sjøen for en forfriskende dukkert. 
bottom of page