top of page

Tips & severdigheter 

sunset beach and bar.jpg
Handle dagligvarer;
VILLAEN.png

Chorafakia

Det er to dagligvarebutikker i kort gåavstand fra villaen. Her får du tak i det meste som du trenger til ferien.

Kounoupidiana

På Chania-siden av landsbyen ligger det et stort supermarked; her er det et godt utvalg og til en hyggelig pris.  Her er det også butikk med elektriske artikler, treningsstudioer, isenkram, sykkelbutikk og -verksted osv.

Shopping
BOOKING.png

Chania

Chania har masse å by på, bla gode shopping-muligheter;

Klesbutikkene Zara, Stradivarius, Bershka, Attrativo, Intimissimo, SuperDry, Ale, H&M i handlegaten Skalidi. I samme gate finner du også sportsbutikkene Cosmos og Columbia. Marks and Spencer og mange andre kjente butikk-kjeder finner du også, samt mange, spennende lokale butikker.

Du finner også kosmetikk-butikker som Sephora og MAC i byen.

På det overbygde markedet sentralt i byen finner du lokale krydder, oster, kjøtt, fisk, souvernirer, osv

 

Nær den gamle havna finner du typiske turistbutikker, med skinnvesker osv., t-skjorter med ymse motiver, I gatene nærmest havna yrer det av liv om sommeren, mens det er nesten folketomt når sesongen er over.  Prøv mye heller gatene noen kvartaler opp fra havna, for å finne butikker som er mindre turistpregete. 

Spisesteder

Chorafakia

Irenes Taverna. Tradisjonsrik, kretisk mat.  Sjarmerende sted med god mat lagd fra bunnen.  Prøv Saganaki og Zucchini balls (friterte squash-boller).  Svært rimelig og kjempegod mat. Åpent i høysesongen. Anbefales!

Ramblers.  Steak house, amerikanskpreget.  Hyggelig eier og hyggelig betjening. Solide porsjoner, god mat og alt lagd fra bunnen, her også.  Tacoen på Ramblers kan fort bli en favoritt!Svært rimelig og kjempegod mat her også. Åpent hele året. Anbefales!

Sunset Beach.  Fantastisk utsikt med solen som går rett ned i havet, ok mat og ofte underholdning.  Åpent i høysesongen.

Bar vis a vis Irenes som har enkle lunsj-retter og god kaffe.

Bahar restaurant - i Chorafakia på veien til Stavros.  Lekre omgivelser/interiør, deilig mat og du kan følge kveldssolen som går ned i havet.  Adskillig høyere pris enn på feks Irenes og Ramblers,

Tersanas-stranda

Fiskerestaurant som serverer lokal fangst. I tillegg til fisk - deilige salater, kjøttretter, kaffe mm. Eieren steller pent med sine gjester, og holdt restauranten åpen tre ekstra dager pga oss. Anbefales! Favoritt-lunsjsted etter/før strand-besøk på Tersanas-stranden.

 

Thalasis - restaurant som ligger mlm Tresanas og Stavros.  LIgger fantastisk til mhp solnedgang.  Veldig populær resturant.  God mat og fin pris.

Stavros

Sunset Café Bar Taverna på den nordligste stranda - flott beliggenhet og deilig mat. Anbefales!

Mange muligheter på den turistifiserte delen mot Stavros-fjellene, men her er prisene høye i forhold til kvalitet.

 

Kounoupidiana 

Bourakis - tradisjonell kretisk restaurant.  Hyggelig atmosfære og god mat.

Pizzarestaurantene Bella Pizza og Pizza Gustosa. Gode pizzaer begge steder, holder kanskje en knapp på Bella Pizza.    

Severdigheter

Agia Triada - klosteret

Nydelig kloster som bør besøkes. Klosteret er i drift og munkene her produserer økologisk olivenolje, eddik, vin og såper. 

Åpningstider:

Sommer, daglig 08:00 - solnedgang

Vinter, daglig: 08:00-14:00 og 16:00 - solnedgang
Inngang: 2 € (gratis opp til 18 år).

 

Katholiko-klosteret

Et av de eldste klosterene på Kreta, grunnlagt av St John the Hermit (Agios Ioannis Xenos or Erimitis) i midten av det 11. århunderet. Kjør til Gouverneto-klosteret (Kretas eldste kloster, fra det 5. århundre) og gå derfra på opparbeidet sti i fantastisk terreng.  Etter 20-30 minutters gange kommer du til de imponerende klosterruinene.

 

Minoisk kultur - Aptera

Grotter og kløfter

Kreta og Aktrotiri-halvøya kan by på mange grotter og kløfter. Se HER for mer informasjon.

Chania

Den pittoreske byen Chania er den nest største byen på Kreta, med nesten 90.000 innbyggere. I Chania er store deler av de venetianske og osmanske monumentene bevart - gamlebyen og den venetianske havnen er nesten intakt.

Chania antas å være bygget på tuftene av den minoiske Kydonia.  Kreta og Chania er påvirket av bysantisk, ventiansk, og osmansk kultur og byggeskikk. Kreta ble frigjort fra tyrkerene i 1898 og inngikk i union med Hellas i 1913. 

Chania spilte også en viktig rolle i utfallet av kampen mot tyskerne i andre verdenskrig, og byen var den siste europeiske byen som ble frigjort fra tyskerne i april 1945.

Fra Chania kom Eleftherios Venizelos, den største politikeren i Hellas. Som statsminister klarte han å tredoble de greske landområdene i begynnelsen av det 20. århundre. Gravene til Venizelos-familien er å finne i et område øst av Chania, med panoramautsikt over byen.

Noen attraksjonene i Chania er gamlebyen, den venetianske havnen med det gamle fyret, moskeen av Kucuk Hasan, gangvei fra Kum Kapi, verftene, det sentrale markedet,  kirken St. Rocco, katedralen, det arkeologiske museet, stranden i Nea Chora-distriktet, det maritime museet i Fort Firkas, prefekturet og domstolene, gravene til Venizelos familie, huset Venizelos i Halepa,

For mer info om severdigheter og tips til gjøremål - se denne nettsiden. 

Nyt dagene på Kreta!

IMG_9873.JPG
IMG_2370.JPG
Skjermbilde 2019-09-22 21.32.28.png
SPA

Mellom Tersanas og Stavros ligger det største hotellet i nærheten - med egen spa-avdeling.

Buss

Stavros-Chania-Stavros

Rutetabell her

Bussen går flere ganger daglig, flere ganger i høysesongen enn om vinteren. 

Bussen stopper på signal ved Skandalis App. (vis a vis Irenes Taverna) på vei til Chania, og ved Irenes Taverna på vei fra Chania til Stavros.  Bussbillett kjøper du i billettluken på busstasjonen i Chania.  På vei inn til Chania, kjøper du billett på bussen. Merk deg hvordan Stavros skrives på gresk, så finner du lettere bussen din hjem :-) 

Taxi

Til/fra flyplassen

Turen tar under 10 minutter, og koster 15 euro fra flyplassen, 20 euro fra villaen.

Til/fra Chania

Turen tar ca 20 minutter og koster ca 25-30 euro.

TIPS - be om å bli satt av/hentet ved Irenes Taverna; alle vet hvor dette er :-).  Herfra er det svært kort avstand til villaen

bottom of page