To fine, lokale vandringer 

I selve Chorafakia finnes det utrolig mange små stier og veier gjennom olivenlunder og nabolag. Her er det utmerket å ta en liten joggetur eller spasertur. Vil du på litt lengre turer, anbefales de to som beskrives under. Begge krever bil/skyss.

utsikt Gouverneto-Katholika11.jpg
utsikt Gouverneto-Katholika6.jpg
utsikt Gouverneto-Katholika8.jpg
utsikt Gouverneto-Katholika9.jpg
katholiko2.jpg

Tur Gouverneto-Katholiko

Flott gåtur hvor du starter høyt oppe i terrenget og går nedover mot sjøen på nordsiden av Akrotiri-halvøya.  Terrenget og stien er behagelig å gå på og utsikten er upåklagelig :-)  Hva med et forfriskende bad før du starter på turen opp igjen?
Kjør til Gouverneto-klosteret i åsen bak Agia Triada-klosteret.  Gåturen går via klosterhagen, så respekter reglene for oppførsel/påkledning på denne første strekningen. På andre siden av hagen, går turen videre mot det fascinerende Katholika-klosteret.  Første stopp på turen er en kalksteinsgrotte.  Veien videre er på sti med storslagen utsikt.  Like før Katholiko-klosteret er det litt luftig, men stien er bred og god, så det burde ikke være problemer å gå til klosteret selv om du skulle ha høydeskrekk.  Fra klosteret og ned til sjøen kan forseringen ned i dalføret føles ubehagelig om du ikke finner riktig sted å gå ned.  Når du kommer vel ned, er det bare å følge dalføret videre ned til sjøen hvor du feks kan nyte et forfriskende bad.
Gouverneto-klosteret er åpnet for publikum noen dager i uken. Sjekk åpningstidene på plakaten utenfor, og kle deg respektfult om du besøker klosteret.
NB - Pass på at du har med deg masse drikke/vann til turen og gjerne et hodeplagg som skjermer for sola.  Det kan blir fryktelig varmt på Kreta på sommeren, så planlegg eventuelle turer til svalere dager eller tidspunkt. Det tar 20-30 minutter å gå ned til Katholiko klosteret (fra Gouverneto klosteret), går du helt ned til stranda må du regne totalt en liten time, Du må beregne litt mer tid på returen (oppoverbakke).     
katholiko3.jpg
katholiko5.jpg
Katholiko kloster.png

Seitan Limania- kløfta

Nydelig strand som ligger bortgjemt nede i en kløft ikke så langt fra flyplassen, på nordsiden av Akrotiri-halvøya. Du kjører fra Chorafakia mot flyplassen, og når du er nesten framme ved flyplassen, tar du til venstre i T-kryss (høyre mot flyplassen) og får kjører på nordsiden av rullebanen.  Følg deretter skilting til Seitan Limania. Like før det bærer nedover mot kløften passerer du en nydlig liten kirke, deretter er det en kretisk variant av Trollvegen, ned til parkeringsplassen/snuplassen. Om du synes det er ubehagelig bratt og svingete, så tenk på at her går det buss!  Parker gjerne med en stein bak hjulene, så bilen ikke triller.  Herfra er det en kort tur ned selve kløften ned til turens gulrot. Flott tur for alle som ikke har høydeskrekk, med høydeskrekk er det litt forskjellig resultat.  

45133521_706045313113267_410048697635910
45301729_2053959221314387_15477388944374
Seitan Limania.png